dimarts, 12 de maig del 2015

Banyoles R.C. 64- 5 S.E.L. Vilanova. Rugby Union vs Rugby League

Potser una de les pitjors tardes de la temporada en el que en calor es refereix, 25 regades al camp abans del partit i encara semblava una catifa de paper de vidre enmig del desert d'Atacama.  Els companys del SEL venien curts d'efectius i els Monstres sabien que igualment no es podrien adormir ja que tots els punts són necessaris per a continuar el més amunt possible. Així, a causa de la falta de jugadors per part de l'equip visitant, s'aplica el recurs de melée pactada, ja que a més, un visitant s'ha de quedar a la banqueta per a cobrir les tasques de suplent i de linier.

El partit comença i ja al segon minut Molera ja trenca la línia i marxa sol a plantar la ovalada sota pals, i Pela la transforma estrenant el marcador, però poc després, el Vilanova ja es posaven dins la 22 local i canviant de banda creaven una superioritat a la dreta de la defensa Banyolina, posant el marcador 7 a 5 i declarant que, encara que potser són menys, hi són. Tot i això, en els moments següents el Banyoles ja s'afinca dins el camp visitant, i 5 minuts després, avança la davantera local en maul fins dins de la 22, i després d'una fase, Porxas travessava la línia de marca a la dreta de l'atac, plantant la pilota i, Pela, repetint la transformació, eixamplava la distància. (14-5).

Els següents minuts transcorrerien amb el Banyoles altre cop afincat dins el camp contrari, sense jugades destacades, i amb algun tempteig d'atac per part del vilanova, que començava a acusar la calor del Pla de l'Estany i la falta de cames. Al 20 de la primera, Sisu era substituït per Polit, i 5 minuts després, Xovi tornava a Plantar la pilota desprès d'una jugada a les mans a plaer (21-5 Transf. Pela), i només un parell de minuts després altre cop havent entrat a 22, es forma un maul que travessa la línia de marca habilitant Xuri per tornar a plantar la pilota (28-5 Pela transf.). La primera part acabaria amb un Vilanova notablement cansat, la substitució de Xuri tocat del tormell al 37 per Ralita, i una jugada de perill dins la 22 local després d'una melée a la frontal, la qual els Monstres repel.lirien sense més problemes.

Els Monstres renovarien bastanta sang i suor al començar la segona, entrant Arte per Monsalve, Cros per Bosco i Antic per Carles, i els primers minuts transcorrerien a les zones centrals del camp, i amb un parell d'internades del Vilanova dins la 22 local sense més perill. Als deu minuts de la segona, un placatge perillós comporta que el 10 vilanoví vegi la groga i deixi el seu equip amb 12, i no només això, si no que en la represa del joc, després d'una fase, entra Rivi a la línia i torna a augmentar la diferència, i tranformant els locals, es col.loquen 35 a 5.

En aquell punt del partit, entrava Tarrés per Xupi, i de seguida els monstres es tornaven a col.locar davant la 22 contrària i, al 52, el senyor Polit (i net) habilita Cros  deixant-lo sol i aquest esprinta per tornar a augmentar la diferència fins a 42-5 , mentre que al mateix moment, al mig del camp tenia lloc un intercanvi d'impressions que va decidir-se arreglar substituint els implicats, així, entrava Ayoub per Pulga, però al no tenir substitut el vilanoví , quan torna a entrar al camp té una desconsideració amb la banqueta local que repercuteix amb una vermella directa deixant el seu equip amb encara un efectiu menys, i així, amb uns visitants esgotats i encara més mermats de personal, Arte pujaria al marcador una altra marca al 65 (47-5 no transformada), Cristian poc després amb una cursa marca de la casa pujaria el marcador a 54-5 transformant ell mateix, al 74 Teti també s'apuntava un "tantu" (59-5 no transf.) i el punt i final el posaria Cros al 77 deixant el marcador amb un definitiu 64-5 que tampoc es transformaria.

"Vale pues", penúltim partit de temporada i penúltim partit a casa, i us esperem a TOTS aquest proper dissabte per a poder tenir un bon comiat de lliga, amb una victòria i un camp ple de rugbiers del pla, que sabem que hi sou, però no on us amagueu!

1,2,3,  BANYOLES!!!!!

Vàren Jugar:  Porxas, Xovi, Carles (Antic 40'), Rivi, Xuri (Ralita 37'), Pulga (Ayoub 60'), Sisu (Net i Polit 20'), Teti, Molera, Pela, Monsalve (Arte 40'), Capellera, Xupi (Tarrés 54'), Bosco (Cros 40'), Cristian.

Entrenador: Alejandro Rover

Delegat: Francis Dumons.